Volledig scherm
© Mark de Rooij

Verrassende en geflatteerde zege van Steenwijk op buurman

STEENWIJK - De derby tussen VV Steenwijk en Steenwijker Boys is een prooi geworden voor ‘roodwit’. Met een verrassende en geflatteerde 4-0 overwinning pakte Steenwijk bovendien drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie in de derde klasse D.

Op het in lange tijd niet zo goed gevulde Sportpark De Nieuwe Gagels kwam de aloude voetbalwet ‘als je hem zelf niet maakt,…..’ weer bovendrijven. Steenwijker Boys kreeg voor de 1-0 in de 56 ste minuut opgelegde kansen , maar Jesper Welling, Frank Knevelbaard, Jesper Huisman en Jesper Strijker hadden het vizier niet op scherp of stuitten op een prima keepende Boyd Remmerswaal.

Steenwijker Boys favoriet
Direct na de 1-0 van aanvoerder Anne Baas, een kopbal, kopt Tim Grasmeijer namens Steenwijker Boys net naast. Het mag deze middag niet zo zijn voor Boys, dat op voorhand favoriet was gezien de stand op de ranglijst en het belabberde spel dat Steenwijk een week geleden op de mat legde tegen Oldemarkt. Deze wedstrijd speelt Steenwijk wel met de benodigde passie en felheid.

Doelpuntrijke slotfase
Het levert uiteindelijk een verrassend ruime zege op. Na 78 minuten zet Baas vanaf elf meter de 2-0 op het scorebord nadat Arjan Dekker Klaas Jan van de Beek neerhaalt in ‘de zestien’. Een bekeken val op een onhandige sliding. Bij de bezoekers gaan de koppies hangen en steken frustraties de kop op, al wordt het nergens echt onvriendelijk. Steenwijk loopt in de slotfase uit naar 4-0 dankzij doelpunten van Klaas van de Beek en Pieter van der Leij. Goals die massaal en uitbundig worden gevierd met de hele bank. De eerste competitiederby voor VV Steenwijk in tien jaar tijd is uitgemond in een groot rood-wit feest.

3D Noord: VV Steenwijk – Steenwijker Boys 4-0 (0-0).
56. Anne Baas 1-0, 78. Baas 2-0 (strafschop), 81. Klaas Jan van de Beek 3-0, 87. Pieter van der Leij 4-0.

Tweets over #steste from:sportstentorzwo since:2016-11-12

Volledig scherm
vv Steenwijk-aanvoerder Anne Baas nam de eerste twee doelpunten voor zijn rekening. © Mark de Rooij

Amateurvoetbal