Volledig scherm

Verrassende zege Oeken op Eefde

OEKEN - Eefde heeft in de vierde klasse geen punten gepakt bij laagvlieger Oeken: 2-0.

De zaterdagploeg van Herman van Zeijts, die als nummer drie en favoriet de wedstrijd in ging, stond al binnen vijf minuten op een 1-0 achterstand, daar reservedoelman Nathan Endeveld een voorzet van Oeken rechtsback Jesse Heutink verkeerd inschatte en zo spits Marco Heersema zijn eerste treffer van de middag kon aantekenen. “Hij krijgt zijn kans omdat onze eerste doelman Bart Scholten geblesseerd is. Dan probeer je nog in de rust op hem in te praten, maar we kwamen er mentaal niet bovenop,” zo zag Van Zeijts zijn ploeg het bijzonder moeilijk hebben in de eerste helft.

Rentree
De thuisploeg had binnen een half uur de 2-0 moeten aantekenen, maar de terug van een blessure zijnde Roel van Agtmaal miste voor open doel jammerlijk. De bal er niet inschieten leek moeilijker, toch kreeg hij het voor elkaar. “Die bal had er echt in gemoeten, ook voor de rust in het team. Dan was de wedstrijd beslist geweest,” aldus Van Agtmaal.

Slots
De beslissing viel echter toch nog voor rust. Middenvelder Roel Slots (20) stak, na wederom slordig balverlies door toedoen van Endeveld, de bal loepzuiver op zijn maatje aan de rechterkant Van Agtmaal. Die hield de bal vervolgens op de rechterkant van de zestien meter, legde de bal op de kop van het strafschopgebied terug waarna Marco Heersema voor zijn tweede treffer van de middag tekende. Daarmee was de eindstand al bij rust bereikt. Tot een offensief kwam Eefde daarna niet meer. “Ik denk dat we precies zo hebben gespeeld zoals het moest. We hebben de ruimte die ontstond bij hun met onze buitenspelers goed benut. Zo wil ik het graag zien,” aldus trainer Stephan Panman. Eefde is door de nederlaag afgezakt naar de zesde plaats.

Oeken: Wösten; Heutink, Van Kuyk, Schoonman, Hogenboom; Heezen, Huisman, Slots, Hashemi, Heersema, Van Agtmaal (60. Van Vugt).

Eefde: Endeveld; Alferink (70. Van Zeijts), Jansen, Stronks, Pelskamp; Brouwer, Stok, Van der Spek (75. Kamphorst), Van de Heide, Braakhekke, Bakker (55. Scholten).

Oeken - Eefde 2-0 (2-0). 5. Marco Heersema 1-0, 45. Heersema 2-0.

Amateurvoetbal