Volledig scherm
Spelmoment bij het duel tussen Bergentheim en Lemele. Foto: Jesper Langbroek

Video | Bergentheim werkt aan doelsaldo tegen Lemele

BERGENTHEIM - De 7-1 winst van Bergentheim op hekkensluiter Lemele bevestigt het verschil tussen beide ploegen. Op de ranglijst was dat al te zien, maar op het veld kwam het ook naar voren. Al kon Lemele de achterstand lang beperken.

Vanaf het begin had Bergentheim de controle over de wedstrijd. Na 25 minuten vertaalde Gertjan Merjenburgh die overmacht van het veld ook naar het scorebord. De ploegen leken met de 1-0 stand de kleedkamer in te gaan, maar vlak voor rust breidde Ronnie Hakkers de voorsprong uit. Na een weergaloze actie zette hij twee verdedigers en uiteindelijk de keeper van Lemele te kijk.

Bergentheim-aanvoerder Chiel Jan Schuldink deed er na rust nog een schepje bovenop. Via een verdediger van Lemele kopte hij de bal binnen. Daarna was het wachten tot de thuisploeg verder uit zou lopen. En dat gebeurde. Spits Nick Buitenhuis maakte zijn veertiende en vijftiende van het seizoen, terwijl ook Rob Wevers tussendoor scoorde.

De fans van Lemele gaven de hoop niet op. Drie minuten voor tijd riepen ze ‘Het kan nog’ en hun ploeg begon er zowaar in te geloven. De comeback bleef echter beperkt tot één doelpunt, waarna de eindstand op 7-1 kwam te staan.

Bergentheim – Lemele 7-1 (2-0). 25. Gertjan Merjenburgh 1-0, 45. Ronnie Hakkers 2-0, 59. Chiel Jan Schuldink 3-0, 65. Nijenhuis 4-0, 78. Nick Buitenhuis 5-0, 80. Rob Wevers 6-0, 86. Buitenhuis 7-0, 88. Robin Schoenmaker 7-1.

Tweets over #berlem from:sportstentorzwo OR from:jesperlangbroek since:2016-11-11

Amateurvoetbal