Volledig scherm
Archieffoto: De spelers van d'Olde Veste'54 in de warming up. © Alexander Drost

Video | d'Olde Veste'54 bekert verder na zege op SC Erica

STEENWIJK – Winnen is in het voetbal het allerbelangrijkste. Hoe dat gaat, maakt soms niet uit. d’Olde Veste’54 is door in de beker na een 1-0 zege op het SC Erica van trainer Claus Boekweg.

Echt warm kon het publiek zaterdagmiddag niet worden. De wedstrijd werd niet op het kunstgrasveld gespeeld, maar op het natuurgras van veld 3. Tegenstander Erica voert het beleid om niet op kunstgras te spelen. Na een gezapige beginfase was het Kjeld Huls met de eerste kans van de wedstrijd. Olde Veste kwam goed weg. Op slag van rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Het was Sander Nijstad met het laatste zetje: 1-0.

Na rust bleek Erica sterker dan in het eerste bedrijf. De bezoekers kregen via Ricardo Bruins (kopbal net over) en vlak voor tijd greep Olde Veste-doelman Tom Holleboom goed in. Nijstad kon namens de Steenwijkers ook nog zijn tweede van de middag maken, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Genieten was het allerminst in Steenwijk, maar het belangrijkste voor de thuisploeg was verder bekeren. Daar is de ploeg van Leo Blom met veel moeite in geslaagd.

Beker, Noord
d’Olde Veste’54 – SC Erica 1-0 (1-0). 43. Sander Nijstad 1-0.

Tweets over #olderi from:sportstentorzwo OR from:alexanderdrost since:2016-11-16

Amateurvoetbal