Volledig scherm
Hamid Zarbaf draait weg bij Guus Til van Jong AZ. Foto: Proshots/Cor Lasker

Video | HHC verrast met terecht punt tegen koploper

HARDENBERG – Vooraf had HHC Hardenberg-trainer Gert-Jan Karsten getekend voor een punt tegen Jong AZ. De 1-1 uitslag leverde dan ook een tevreden gevoel op. Het plan van de coach pakte goed uit en leidde zelfs bijna tot een overwinning.

Jong AZ staat stevig bovenaan en won vorige week met ruime cijfers bij nummer twee GVVV (1-4). Niet zo gek dus dat HHC de bezoekers het spel liet maken. De Hardenbergers stonden op hun beurt goed georganiseerd en stichtten in de counter enkele keren gevaar. Jong AZ kreeg weinig kansen, maar kwam vlak voor rust wel op voorsprong. Jeremy Helmer verschalkte doelman Sander Danes met een rebound van dichtbij en zette zijn ploeg op 0-1.

Even na rust veranderde HHC van strijdplan. Jan Hooiveld en Sargon Gouriye werden in het veld gebracht en de druk werd opgevoerd. Hooiveld, toegezongen door de fans, hield in zijn eentje drie man bezig, terwijl Gouriye flair in het spel bracht. Uiteindelijk kwam HHC via een corner op gelijke hoogte. AZ-doelman Nick Olij bleek eerder in de wedstrijd al niet de meest betrouwbare keeper en kon een inzet van Koos Werkman niet keren. De verdediger schoot van dichtbij raak nadat de corner voor zijn voeten kwam en maakte zo zijn dekkingsfout bij de 0-1 goed. Zo was Werkman bepalend in de puntendeling. Dat is voor HHC verrassend, maar achteraf dik verdiend.

Tweede Divisie
HHC Hardenberg – Jong AZ 1-1 (0-1).
44. Jeremy Helmer 0-1, 64. Koos Werkman 1-1.

Tweets over #hhcjaz from:jesperlangbroek OR from:sportstentorzwo since:2016-11-16

Amateurvoetbal