Volledig scherm
© Wouter Foppen

Video| Ruime zege helpt Reaal Dronten aan eerste periodetitel

DRONTEN - Reaal Dronten heeft zaterdagmiddag in de vierde klasse C de eerste periodetitel op haar naam gezet. Een 5-1 zege op Wijthmen was voldoende.

Het kwam zaterdag aan op doelsaldo en dat leek Reaal zich maar wat te beseffen. Jeffrey van den Brakel opende na 44 seconden al de score en drie minuten later zorgde Danny Mol al voor de 2-0. Na een kwartier bracht Erik Schonewille Wijthmen echter terug tot 2-1, maar door een goal van Kevin Valk werd de marge al snel weer twee. Concurrent Zwolsche Boys was bij Wilsum ook aardig op schot (0-4 eindstand), waardoor Reaal in de tweede helft nog vol aan de bak moest.

Na een rode kaart voor Wijthmen-verdediger Mike Noordman lukte het Drontense formatie om nog twee keer te scoren en dat bleek uiteindelijk voldoende. Valk maakte op schitterende wijze de 4-1, Van den Brakel ook nog de 5-1 en daardoor is Reaal in ieder geval zeker van een plaats in de nacompetitie.

Reaal Dronten - Wijthmen 5-1 (3-1)
1. Jeffrey van den Brakel 1-0, 4. Danny Mol 2-0, 16. Erik Schonewille 2-1, 27. Kevin Valk 3-1, 76. Valk 4-1, 81. Van den Brakel 5-1.
Rode kaart: 71. Mike Noordman (Wijthmen)

Tweets over #reawij from:sportstentorzwo

Amateurvoetbal