Volledig scherm
De opkomst van de beide elftallen in Kampen. Foto: Peter Dekkers

Vlam in de pan bij stadsderby Go Ahead - KHC

KAMPEN - In een tumultueuze stadsderby hebben Go Ahead Kampen en KHC de punten gedeeld. Het werd 2-2 op een vol en broeierig sportpark Middenwetering.

Spelend met passie en strijd begon KHC furieus aan de wedstrijd. Met de effectiviteit van een topclub maakte de Kamper volksclub al binnen vijf minuten het verschil tegen het (op papier) sterkere Go-Ahead. Ibrahim Tuncer kapte en draaide zich al snel naar de 0-1.

Luttele minuten later deed Kevin Olaria het nog eens dunnetjes over bij de 0-2. Go-Ahead herstelde zich moeizaam van de dubbele uppercut. Na rust had Go-Ahead het hoogste percentage balbezit, maar de steriel spelende ploeg deed er aanvankelijk niets mee. De grootste kansen waren voor KHC via Joel Visscher en opnieuw Tuncer. Na de dubieuze 1-2 van Zandbergen (overtreding op KHC-keeper Loet Loetoer) sloeg de vlam in de pan.

Inval keeper Justin Bruins moest erin voor de geblesseerde Loet Loetoer en kon meteen vissen toen Leroy Knol van dichtbij de 2-2 op het bord schoot. In de hectische slotfase had Madih Doufikar de winnende op zijn schoen en kreeg Burak Alp (KHC) de rode kaart na een grove overtreding. Go-Ahead Kampen - KHC 2-2 (0-2)
5. Ibrahim Tuncer 0-1, 10. Kevin Olaria 0-2, 77. Jurrian Zandbergen 1-2, 85. Leroy Knol 2-2. Rode kaart: 90. Burak Alp (KHC 2x geel)

Tweets over #gakkhc from:sportstentorzwo since:2016-11-11

Volledig scherm
Beide elftallen vlak voor de aftrap. Foto: Peter Dekkers

Amateurvoetbal