Volledig scherm
Klarenbeek kreeg een warm welkom op het terrein van Beekbergen. © Armon Veeneman

Voetbalhumor bij Apeldoornse derby: tegenstander krijgt kleedkamer vol hooi

Ze keken zondagmorgen nogal verbaasd rond bij Beekbergen. Op sportpark Veldhof hingen er blauwe vlaggetjes, omringd door een bord ‘Zes punten Klarenbeek’. De dader kunt u dus al raden, maar de thuisploeg liet het er allesbehalve bij zitten.

Met het bord ‘Zes punten Klarenbeek’ doelde de dorpsclub op de clash tussen de eerste en tweede elftallen, die beide op zondag werden gespeeld. Beekbergen liet het er vervolgens niet bij zitten: er moest en zou een antwoord komen op de plaagstoot van Klarenbeek. Onder het motto ‘Dat is balen, hier valt niets te halen’, toog Beekbergen door het dorp op zoek naar balen hooi. Niet veel later lag de hele kleedkamer van de tegenstander helemaal vol.

,,Dat zagen we eerlijk gezegd niet aankomen”, lachte Klarenbeek-aanvoerder Wouter van der Gouw. ,,Maar dit is natuurlijk schitterend. Gelukkig kon Beekbergen onze actie waarderen. Wij konden ook lachen om de actie van hen.” Beekbergen-aanvoerder Jordy Vakkert kon zich in die woorden vinden. ,,Dit hoort erbij. Het maakt de wedstrijd net wat mooier.”

De ludieke acties van beide verenigingen waren spectaculairder dan de dorpsderby. Die eindigde namelijk doelpuntloos. Klarenbeek mocht zich uiteindelijk wel tot winnaar van de dag kronen, aangezien het tweede elftal wel wist te winnen met 1-2.

Voor koploper Beekbergen wacht nog een spannend slot van de competitie, waar Klarenbeek nog speelt om de tweede periode. Daarin valt aankomende donderdag de beslissing.

4G: Beekbergen – Klarenbeek 0-0.
Scheidsrechter: Hermsen
Gele kaart: Enzo de Boer, Timo Bakker en Cas Mulder (allen Beekbergen)

Beekbergen: Koldenhof; Schut, Jack, Mulder, Klunder; Rico de Boer, Vakkert, Enzo de Boer; Bakker, Van Engeland, De Ru.

Klarenbeek: Hulleman; Bouwmeester, Van Dalen (58. Jansen), Groot Koerkamp, Pijnappel; Scholten, Elijzen, Van der Gouw; Brouwer, Weijn (82. Linthorst), Zweverink (88. Bosch).

Volledig scherm
© Armon Veeneman

Amateurvoetbal