Volledig scherm
Josh Magette (rechts) in het shirt van Landstede. Foto: Proshots

Voormalig Landstede-guard Magette naar NBA

ZWOLLE/ATLANTA - Josh Magette (26) heeft een contract getekend bij de Atlanta Hawks. De Amerikaanse guard speelde in het seizoen 2012-2013 voor Landstede Basketbal. Magette is de eerste speler met een verleden bij Landstede die een contract tekent in de NBA.

Magette gaat met de Atlanta Hawks op trainingskamp. Magette speelde deze zomer al voor de Brooklyn Nets in de NBA Summer League, nu is de regisseur weer een stap verder met een contract bij de Hawks. De Amerikaanse ploeg nam een paar dagen eerder afscheid van Richard Solomon. Daarnaast zijn de guards, de Duitser Dennis Schröder en Jarrett Jack, geblesseerd. Met het aantrekken van Magette komt het aantal spelers van de Hawks op twintig. „De NBA begint over een maand, het is nog afwachten of hij daadwerkelijk gaat spelen. Maar voorlopig is dit een mijlpaal. We zijn trots op hem”, zegt Landstede-manager Adriaan van Bergen.

Van Bergen kijkt met plezier terug op de Zwolse periode van Magette. „Een prettige vent, een goede basketballer.” Magette speelde na zijn Zwolse avontuur. voor het Griekse Koroivos en de Los Angeles D-Fenders in de NBA Development League. „Dat is het team van de LA Lakers. Daardoor zat-ie al op de radar van de NBA-teams.”

Amateurvoetbal