Volledig scherm
Archieffoto: Sportpark Vorden © T. Everts

Vorden boekt zwaar bevochten zege op OBW

VORDEN - Op het eigen sportpark ’t Grote Veld boekte Vorden een welkome 3-2 overwinning op OBW. Na een flitsende start kende de formatie van oefenmeester Michel Feukkink grote moeite met de ploeg uit Zevenaar, maar de punten bleven uiteindelijk in Vorden.

De thuisploeg begon furieus aan de wedstrijd en OBW moest in de achteruit. Na elf minuten spelen opende Vorden-speler Ate Barendsen de score. Een verre ingooi van aanvoerder Stefan Eggink viel voor de voeten van Barendsen, die het leder vervolgens uitstekend in de lange hoek plaatste: 1-0. Na dit doelpunt knokte OBW zich terug in de wedstrijd. De uitblinkende Vorden-sluitpost Robin Verstege voorkwam echter tot tweemaal toe een Liemerse treffer. Vlak voor de thee was het toch raak, nadat een hoekschop in de doelmond van Vorden bleef hangen en OBW’er Luc Terlouw optimaal kon profiteren. Hiermee was de koek nog niet op, want uit opnieuw een verre inworp van Eggink was de paniek in de defensie van OBW zo groot dat verdediger Jort Kruis de bal vol tegen het hoofd van Vorden-spits Frank Hiddink aanschoot: 2-1.

Noodrem
Na de pauze leek Vorden snel op rozen te zitten, nadat Eggink een scherp aangesneden vrije trap binnen knikte: 3-1. Een minuut later moest Sam Abbink aan de noodrem trekken en kon inrukken. Hierna hield doelman Verstege een aantal keer op de been. In de slotfase werd het toch nog billenknijpen voor de geelzwarten. Fatih Ilkhan wist een hoekschop met een knappe volley tot doelpunt te promoveren. Het piepte en kraakte vervolgens achterin bij Vorden, maar de Achterhoekers hielden stand.

Door de driepunter nemen de Vordenaren afstand van de onderste regionen in 2I. De brigade van Michel Feukkink staat nu op een gedeelde vijfde plaats.

2I: Vorden-OBW 3-2 (2-1).
11. Ate Barendsen 1-0, 43. Luc Terlouw 1-1, 45. Frank Hiddink 2-1, 56. Stefan Eggink 3-1, 88. Fatih Ilkjan 3-2. Rode kaart: 59. Sam Abbink (Vorden, 2x geel).

Amateurvoetbal