Volledig scherm
Gezellige drukte bij de Zuiderzeecup.

VVOG sterkste bij eigen Zuiderzeecup

HARDERWIJK - Derdedivisionist VVOG kwam zaterdagmiddag als winnaar uit de strijd bij de Zuiderzeecup. In de finale van het voetbaltoernooi, dat de Harderwijkers jaarlijks zelf organiseren, werden de amateurs van Ajax uit Amsterdam met 3-2 verslagen.

In het slotstuk waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. VVOG kwam na ruim een halfuur op voorsprong dankzij een doelpunt van spits Jeremy de Graaf. Een breedtepass van teamgenoot Wilko Braam kon hij voor open doel binnenschuiven. Aan het doelpunt ging een fraaie voetbeweging van Samir Merraki vooraf. Vijf minuten voor rust kwam Ajax, dat uitkomt in de zaterdaghoofdklasse, op gelijke hoogte via Jack van Moerkerk.

In de tweede helft zorgde Merraki ervoor dat VVOG weer langszij kwam. Na geklungel bij de achterhoede van Ajax schoot hij de 2-1 binnen. Ajax deed tien minuten later iets terug via invaller Bilal El Amrani, maar omdat Oussama Labari vlak voor tijd ook nog scoorde, ging VVOG met de toernooizege aan de haal. De goal van Labari volgde na een voorzet van De Graaf, die de bal achter Ajax-doelman Mathijs Kuiper neerlegde.

Eerder op de dag werd bekend dat Urk als derde eindigde bij de Zuiderzeecup. De hoofdklasser won met 1-2 van derdedivisionist Huizen.

Finale Zuiderzeecup 2016: VVOG - Ajax amateurs 3-2 (1-1). 34. Jeremy de Graaf 1-0, 41. Jack van Moerkerk 1-1, 62. Samir Merraki 2-1, 70. Bilal El Amrani 2-2, 86. Oussama Labari 3-2.

Volledig scherm
De spelers van VVOG wachten op hun bokaal

Amateurvoetbal