Volledig scherm
© Foto: Bastiaan Vrijhof

VVOG verliest bij Harkemase Boys

Op bezoek bij nummer zeventien Harkemase Boys is VVOG tegen een kleine nederlaag opgelopen. In Friesland ging de ploeg van Ed Engelkes met 1-0 onderuit.


Oussama Labari kreeg de eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd, maar de linksbuiten schoot gehaast over het doel van Erick Jansema. Vervolgens was Samir Merraki tweemaal dichtbij, maar zijn schoten gingen respectievelijk hard over en naast. Een duidelijk overwicht hadden de Harderwijkers niet, maar het bracht meer dan enkel de paar gevaarlijke standaardsituaties van Harkemase Boys. Toch kwam de thuisploeg vlak voor rust op 1-0. Eerste redde Jeffrey Snijders nog knap op de lijn, maar in de daaropvolgende aanval rondde Robert Stelpstra een knappe individuele actie van Oebele Schokker af.

Na rust ging Harkema door, maar VVOG-doelman Frans Koornberg hield zijn ploeg op de been. Ed Engelkes wisselde aanvallend, maar tot kansen leidde dat niet. Jan-Jurrien Hop was met zijn kopbal nog het dichtstbij. In de omschakeling werden de Friezen nog gevaarlijk, maar telkenmale was het vizier niet scherp genoeg waardoor het 1-0 bleef. Harkemase Boys - VVOG: 1-0 (1-0). 44. 1-0 Robert Stelpstra

Amateurvoetbal