Volledig scherm
© Bastiaan Vrijhof

VVOG wint Veluwse derby van DVS '33

HARDERWIJK - VVOG heeft de eerste thuiszege van het seizoen geboekt in de derde divisie. Uitgerekend in een ietwat tegenvallende Veluwse derby tegen DVS '33 zegevierden de Harderwijkers met 2-1.

Iedereen was klaar voor een waar spektakel, alleen de spelers waren vriendelijk voor elkaar. De eerste treffer kwam dan ook volledig uit het niets, maar was wonderschoon. Roald de Vries legde de bal op de borst van Maurice de Ruiter die de bal met een gevoelige lob tegen de touwen liet glijden. Net zo onverwachts was de tegentreffer, toen Jan Jurriën Hop hoog boven iedereen uit torende en de 1-1 binnen knikte.

De efficiëntie trok zich door, want ook het volgende schot was meteen raak. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van Jeremy de Graaf, die de bal via een DVS-speler de bal achter Paul Eppink schoot: 2-1. De grootste kans van de eerste helft werd prompt gemist, aangezien Kay Velda de knappe actie van Benjamin Roemeon niet beloonde en voor een open doel naast schoof.

Na de rust begon DVS furieus en middels een knal van Jorran van Santen teisterden de Ermeloërs de lat. VVOG leek niet onder de indruk, want het was Hop die bijna zijn tweede maakte, maar Eppink tikte de bal onder de lat vandaan. Ook met zijn derde kopbal was hij dichtbij, maar deze ging rakelings over de lat. Met nog tien minuten te spelen ging DVS '33 va banque spelen, maar tot grote kansen leidde het niet meer.

VVOG - DVS '33: - 2-1 (2-1). 15. Maurice de Ruiter 0-1. 23. Jan Jurriën Hop 1-1. 31. Jeremy de Graaf 2-1.

VVOG: Frans Koornberg; Jeffrey Snijders (64. Rob van der Sluis), Tim Muller, Jan Jurriën Hop, Wesley de Kleine; Thomas Vossebelt (39. Pernelly Biya), Jaime Bruinier, Wilko Braam; Samir Merraki (90. Jeffrey Arends), Jeremy de Graaf, Oussama Labari
DVS '33 Ermelo: Paul Eppink; Jordan van Santen, Rico Wolven, Basil Camara, Roald de Vries; Hayri Pinarci (84. Haico Epe), Joran Pot, Coen Vloedgraven (79. Isa Kiziler), Kay Velda; Maurice de Ruiter (57. Frank Heus), Benjamin Roemeon

Amateurvoetbal