Volledig scherm
© Thinkstock

Warnsveldse Boys na makkelijke middag door in beker

WARNSVELD - Dankzij een makkelijke 6-0 zege op Almen heeft Warnveldse Boys zich als groepswinnaar geplaatst voor de knock-out fase van de districtsbeker. De zaterdag vierdeklasser Almen had zaterdagmiddag in Warnsveld niets in te brengen. Warnsveldse Boys sloot zo de poulefase af met drie overwinningen.


“De warmte had flink vat op ons vandaag,” was het oordeel van aanvoerder Yannick Nagtegaal over het lang uitblijven van de openingstreffer, die pas na een klein half uur spelen viel. En dat terwijl de ploeg volledige grip op de wedstrijd had. “We zijn andere tegenstand gewend, en het veld is zo droog dat de bal niet zo snel gaat als dat je zelf wilt.” Almen verzuimde onmiddellijk na het doelpunt terug te komen in de wedstrijd door een strafschop te missen. De slecht ingeschoten bal werd door Warnsveld goalie Luuk Frankemölle gekeerd.

Ook coach Rob Haveman kon zijn teleurstelling over de uitslag niet helemaal verbijten, al volgden de treffers in het laatste deel van de tweede helft elkaar in rap tempo op. “Eigenlijk moet je zo’n ploeg met 10-0 wegspelen. Het warme weer is wel een verzachtende omstandigheid.”
Het is nog onbekend wie de volgende tegenstander wordt van Warnsveldse Boys.

Poule 2-72: Warnsveldse Boys – Almen 6-0 (2-0). 28. Steijn Obdeijn 1-0, 32. Yannick Nagtegaal 2-0, 71. Bart Spijkers 3-0, 76. Leon Knuttel 4-0, 77. Jelger Ruikes 5-0, 90. Danny Rotman 6-0. Bijz: 29. Luuk Frankemölle (Warnsveldse Boys) stopt strafschop.

Amateurvoetbal