Volledig scherm
De opkomst bij WHC Wezep - Berkum © Arnoud de Vries

WHC laat kans op koppositie liggen tegen Berkum

WEZEP - Het duel tussen de nummer twee en één in eerste klasse D is geëindigd in een gelijkspel. WHC en Berkum scoorden beide eenmaal, al dacht de koploper in de slotseconde de winnende te maken.

Johnsen Bacuna, die nog weinig noemenswaardig had laten zien, draaide in de slotseconde knap weg bij tegenstander Vincent Oosterkamp en stiftte de bal over de WHC-goalie. Terwijl hij al juichend wegliep, probeerde WHC-verdediger Taco Reijnen met een uiterste krachtsinspanning de bal voor de lijn weg te halen. Het bleek genoeg, volgens de scheidsrechter. Bacuna, die ook nog eens werd geselecteerd voor de nationale selectie van Curaçao, dacht er anders over: "Honderd procent doelpunt".

Het zou te veel eer zijn voor de Zwollenaren. Op het eerste kwartier na was het WHC dat de klok sloeg. Onder andere Oosterkamp en invaller Maikel van der Wijk stuitten echter op Van Hoof. Vooral in de tweede helft stelde Berkum daar aanvallend weinig tegenover.

Eerste kwartier
Meest interessante deel van de wedstrijd was het eerste kwartier. Beide ploegen kregen grote kansen, maar gescoord werd er nog niet. Carlos Lopes Macedo (WHC) en Chris van der Meulen (Berkum) zagen hun inzetten op de lijn gekeerd door een verdediger, terwijl WHC-middenvelder Jonathan van Marle de lat trof.

In het restant van de eerste helft scoorden beide ploegen eenmaal. Een schot van Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen zorgde in minuut 23 voor de 0-1. Vier minuten voor rust kopte Van Marle uit een corner de gelijkmaker tegen de touwen. Door de remise blijft Berkum ongeslagen in de competitie en WHC op eigen veld.

Tweets over #whcber from:arnoudvries OR from:sportstentorzwo since:2016-11-03

Amateurvoetbal