Volledig scherm
© Thinkstock

Wissel vindt in Gezel nieuwe hoofdtrainer

WISSEL - Nog voor de start van de nieuwe voetbalcompetitie is de eerste trainerswissel een feit. De primeur in de nog prille jaargang is voor nieuwbakken vierdeklasser Wissel. Trainer Arnold Cornelisse stapte na twee trainingsweken op. Een vervanger werd direct gevonden. Martin Gezel, die de club al vaker trainde, neemt de honneurs waar en moet de club zien te behouden voor de vierde klasse.

Cornellise meldde zich zaterdag bij het bestuur met de mededeling dat hij er geen fiducie meer in zag. De selectie was al krap, maar met zes serieuze blessures in het keurkorps viel er weinig meer te selecteren voor de trainer, die aan zijn vierde seizoen in het buurtschap zou beginnen. ,,Hij had het gevoel dat het allemaal niet meer in zijn macht lag om het tij te keren'', aldus Wilco Brummel, bestuurslid technische zaken. Spelers uit het tweede elftal halen, was een optie, maar daaruit had Cornellise te vaak nul op het rekest gekregen. ,,Het is bijzonder spijtig en zuur, maar we accepteren zijn besluit.''

Brummel waagde een telefoontje bij de oud-trainer Gezel, die gelijk toehapte. ,,Over dit soort dingen hoef ik niet na te denken. Dat doe je gewoon. Ik ben hier al trainer geweest, heb hier gevoetbald en ik woon hier'', aldus de 59-jarige trainer, die tussen 2000 en 2006 ook al de eindverantwoordelijke was voor het eerste elftal.

Amateurvoetbal