Volledig scherm

Witkampers nipt onderuit na flitsende start

LAREN – De vrouwen van Witkampers maakten het favoriet Rigtersbleek erg lastig in de eerste finalewedstrijd om een plek in de eerste klasse. Op het Larense sportcomplex stond de thuisploeg binnen no-time op een 2-0 voorsprong. Toch kon de Enschedese tegenstander het tij nog net keren: 2-3.

Aanvalster Marieke Prinsen, verantwoordelijk voor het tweede doelpunt, was verrast door de sterke start. “Rigtersbleek kreeg in de eerste minuten gelijk grote kansen, maar maakte ze niet af.” Na de Twentse bestorming was het Witkampers-aanvoerster Marieke van de Pol die de score opende, Haar vrije trap zeilde zo het vijandelijke doel in. “Dat was zeker geen gelukje. Pollie had ‘m echt zo bedoeld,” was Prinsen overtuigd. Ook haar eigen doelpunt was een duidelijke. Van dichtbij ramde de 21-jarige de bal in de kruising.

In de tweede helft was het Rigtersbleek dat het spel maakte. “Zij waren na rust veel sterker. In het begin kon ik veel acties maken, maar in de tweede helft kwam ik niet meer aan de bal.”

Toch ziet Prinsen mogelijkheden in de return volgende week. “Het zou wel kunnen. Ik verwacht dat het daar op penalty’s wordt beslist.”

Witkampers: Beumer; Lisa Nieuwenhave, Keely Ligtenberg, Braakman, Hoffman; Ilse Schilderinck, Eggink (68. Boerman), Van de Pol; Daphne Schilderinck, Prinsen, Bartelds.

VOETBAL

Nacompetitie:

Vrouwen:

Om een plek in de eerste klasse:

Witkampers – Rigtersbleek 2-3 (2-1)

Scores KVZ: 4. Marieke van de Pol 1-0, 9. Marieke Prinsen 2-0, 21. Marloes Hulshof 2-1, 53. Lindsay Jongedijk 2-2, 59. Jongedijk 2-3.

Amateurvoetbal