Volledig scherm
De dames van Witkampers in Enschede. © Roy Heethaar

Witkampers verliest duel om koppositie

ENSCHEDE – De voetbalsters van Witkampers hebben zondag de strijd om de koppositie in de eerste klasse C verloren van lijstaanvoerder Rigtersbleek. De thuisploeg maakte laat in de tweede helft het verschil en was uiteindelijk met 3-1 te sterk voor de Larense vrouwen.

Witkampers presteert boven verwachting goed dit seizoen, nadat afgelopen zomer via de nacompetitie promotie werd afgedwongen. Een zwaar jaar werd verwacht, maar door de komst van enkele versterkingen - onder wie Tessa Klein Braskamp (22) uit Gelselaar - doet de ploeg zelfs mee om de bovenste plekken. Zondag bleek dat de oud-speelster van FC Twente en PEC Zwolle leiding en fysieke kracht toevoegt bij Witkampers, dat in de eerste helft zelfs de bovenliggende partij was tegen de koploper uit Enschede.

Maar na een 1-1 ruststand, maakte Rigtersbleek in de tweede helft het verschil. ,,Je ziet dat zij niet iets volwassener zijn dan wij”, constateerde Witkampers-trainer Martin Wijnbergen. ,,Maar we mogen trots zijn met wat we dit seizoen presteren.”

1C: Rigtersbleek – Witkampers 3-1 (1-1). Doelpunt Witkampers: Monique Bartelds.

Amateurvoetbal