Volledig scherm
© Marc de Rooij

WZC Wapenveld zet FC RDC na rust opzij

WAPENVELD – WZC Wapenveld heeft na zes duels al meer dan de helft van het puntenaantal van vorig seizoen verzameld. Door de 2-0 overwinning op het nog puntloze FC RDC komt de ploeg van trainer Eddy Zwijnenberg op dertien punten.


Vorig seizoen haalde het er 25. Toen wisten de ‘Padden’ zich ternauwernood te handhaven. Nu draait WZC bovenin mee. Na de zesde speelronde staat het vierde met slechts drie puntjes achterstand op koploper SVI.

Tegen RDC komt het echter moeizaam op gang. De hekkensluiter komt fel uit de startblokken en geeft WZC haast geen ruimte om te voetballen. Dat verandert pas in de laatste tien minuten voor de pauze. WZC krijgt een strafschop na hands, maar aanvoerder Robin de Gruijter ziet zijn inzet gekeerd worden. Even daarvoor raakte De Gruijter de lat uit een vrije trap.

Na de pauze is WZC de bovenliggende partij en komt het moegestreden RDC er bijna niet meer uit. De 1-0 na 73 minuten is een logisch gevolg van het spelbeeld. Jonas Faber kopt van dichtbij een vrije trap vanaf de linkerkant tegen de touwen. Zes minuten later is Faber wederom belangrijk. Na een goede aanval schuift hij de bal door op Mike Nijland, die vanaf de rechterkant van het strafschopgebied de bal voorbij doelman Raymon Blankestijn schiet.

RDC degradeerde afgelopen seizoen samen met SVI naar de derde klasse, maar waar SVI aast op een snelle terugkeer, moet RDC een vrije val zien te voorkomen. Zoals het tegen WZC speelde, is het een kwestie van tijd voordat de eerste punten kunnen worden bijgeschreven voor de hekkensluiter uit Deventer.

“Ik denk dat ze nog de nodige punten gaan pakken. Wat dat aangaat fijn dat we al een behoorlijke marge op RDC hebben”, zegt Zwijnenberg, die zich met WZC voorlopig richt op zo snel mogelijk handhaven. “Daar hebben we dertig punten voor nodig. Daar gaan we aan werken en dan kijken we verder wel wat de rest van het seizoen doet.”

WZC Wapenveld – FC RDC 2-0 (0-0). 73. Jonas Faber 1-0, 79. Mike Nijland 2-0.

Tweets over #wzcrdc from:sportstentorzwo

Volledig scherm
WZC- trainer Eddy Zwijnenberg (links) krijgt hand van collega Marco Parnela van RDC. © Marc de Rooij

Amateurvoetbal