Volledig scherm
Foto archief: WSV smaakmaker Mo Bendadi zorgt ervoor dat de talrijke toeschouwers aan hun trekken komen tegen Amicitia. foto Kevin Hagens © Kevin Hagens

Zaalvoetballers WSV compleet kansloos in Limburg

Op de plek waar in april 2016 nog een historische promotie naar de eredivisie werd gevierd, was WSV/FSG Academy bijna twee jaar later compleet kansloos. In Limburg werd de Apeldoornse eredivisionist met 9-3 weggevaagd door Amicitia/Bert Zeegers.

De Limburgers, die in tegenstelling tot een jaar eerder vorig seizoen wel wisten te promoveren naar de eredivisie, namen zo een beetje revanche voor het treffen uit 2016. Werd het destijds een ware thriller waarin WSV met 2-3 aan het langste eind trok, nu konden de Apeldoorners het geen minuut spannend maken. 

Bij rust was het al 4-0. WSV-trainer Anouk Roest nam geen blad voor de mond. ,,Dan zit je twee uur in de bus en dan speel je met zo’n waardeloze instelling. We hadden geen intentie om te winnen.” Om nog wat te forceren, speelde WSV in de tweede helft met een meevoetballende keeper. ,,En dan krijgen we opeens kans op kans. Het had zomaar weer 4-4 kunnen staan, maar dat laten we na. Voor mij is dit heel frustrerend.”

Handhaving

Voor WSV, dat nog altijd voorlaatste staat, begint het steeds moeilijker te worden om zich voor het tweede seizoen op rij rechtstreeks te handhaven in de eredivisie. Roest: ,,Ik ben er heel sceptisch over. Dat zeg ik eerlijk. Op deze manier zal het niet lukken. We hebben al van alles geprobeerd, maar het valt of staat met kwaliteit. Die is er onvoldoende. De jonge spelers komen voor het eerst kijken op dit niveau en de ervaren krachten kunnen het ook niet brengen.” Volgende week komt hekkensluiter Watergras naar Apeldoorn. ,,Die moeten we winnen. En wie weet komen we dan in een positieve flow”, zegt Roest. 

Amateurvoetbal