Volledig scherm
© Bastiaan Kleinjan

Zutphen doet zichzelf te kort in spektakelstuk

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft zaterdagmiddag niet kunnen winnen van DUNO. Hoewel de bezoekers hoger geklasseerd stonden op de ranglijst, wist Zutphen wel goed partij te bieden op een mistig sportcomplex 't Meijerink. Het was echter niet voldoende om DUNO te weerhouden van een 3-4 overwinning.

De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en kwam via Mark Bloemendaal op een 1-0 voorsprong, nadat Thomas Nijkamp ook al een mogelijkheid had gehad om de score te openen. Via een strafschop kwam DUNO op gelijke hoogte, nadat Aamri Anass werd neergehaald door Sebastian van Laar. Tien minuten voor rust wist Nijkamp zijn kans wel te benutten en schoot hij Zutphen naar een 2-1 voorsprong bij rust.

De tweede helft was nog geen drie minuten oud toen DUNO wederom op gelijke hoogte kwam. Vervolgens kreeg Zutphen verschillende mogelijkheden om weer op voorsprong te komen, maar verzuimde deze af te maken. Na een uur spelen kreeg DUNO een heel gemakkelijk gegeven tweede strafschop, die wederom werd binnengeschoten door Anass. Tien minuten later trok man van de wedstrijd Mark Bloemendaal de score weer gelijk. Ook dit doelpunt werd gescoord vanaf de stip. Lang kon Zutphen hier echter niet van genieten, want een kwartier voor tijd tekende Anass voor zijn derde treffer van de middag en de 3-4 eindstand.

1D: FC Zutphen - DUNO 3-4 (2-1). 7. Mark Bloemendaal 1-0, 18. Aamri Anass 1-1 (strafschop), 35. Thomas Nijkamp 2-1, 48. Roy Talsma 2-2, 62. Anass 2-3 (strafschop), 71. Bloemendaal 3-3 (strafschop), 75. Anass 3-4.

Amateurvoetbal