Volledig scherm
© Thinkstock

Zutphen herpakt zich in Vriezenveen

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft zaterdagmiddag de punten gedeeld met directe concurrent DOS '37 uit Vriezenveen. De ploeg van Taco Lourens kwam dankzij een sterke tweede helft van een 4-1 achterstand terug tot 4-4.

"Het was een behoorlijke comeback ja", blikt de trainer terug. "De eerste helft was niet om aan te zien, we waren heel slap en stonden terecht met 4-1 achter. In de tweede helft verslapte de tegenstander een beetje en werden wij juist sterker. Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was bij sommige spelers erg groot", vertelt Lourens.

Ondanks dat zijn ploeg op knappe wijze nog een punt heeft weten te halen, kijkt Lourens met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. "De tegenstander feliciteerde ons met een gelijkspel, dat is een apart gevoel. Als we de eerste helft zo hadden gespeeld als in de tweede helft, dan hadden we hier namelijk gewoon kunnen winnen. Dat zorgt een beetje voor gemengde gevoelens. Maar al met al gaan wij hier natuurlijk met een beter gevoel weg dan DOS", besluit Lourens.

1D: DOS '37 - FC Zutphen 4-4 (4-1). 11. Tom Hegeman 1-0 (strafschop), 25. Thomas Nijkamp 1-1, 29. Hegeman 2-1, 32. Maarten Smit 3-1, 38. Stefan Huiskes 4-1, 66. Mark Bloemendaal 4-2, 75. Bloemendaal 4-3, 80. Nijkamp 4-4.

Amateurvoetbal