Volledig scherm
© Thinkstock

Zutphen niet opgewassen tegen koploper

ZWOLLE - FC Zutphen is er zaterdag niet in geslaagd om te stunten tegen de koploper. Bij Berkum werd onder meer door twee late doelpunten met 3-0 verloren.

De bezoekers uit Zutphen kwamen in de eerste helft op achterstand, maar konden desondanks nog lang partij bieden aan de leider van de competitie. "Verdedigend stond het gewoon heel goed, ook Marijn Sangers keepte goed", blikt trainer Taco Lourens terug. "Eigenlijk was ik met een 1-0 ruststand dus helemaal niet ontevreden."

Toch moest Zutphen uiteindelijk haar meerdere erkennen in Berkum. "Het is de beste ploeg waar wij dit seizoen tegen hebben gespeeld. Ze hebben veel volwassen voetballers", vertelt Lourens. Daarnaast wist Zutphen aanvallend weinig te brengen. "Verdedigend stond het weer prima, maar aanvallend hebben we niet veel kunnen betekenen. We hebben niet voor een stuntje kunnen zorgen, dat is jammer."

Het gebrek aan aanvalskracht speelde Zutphen vorige week ook al parten. "Tegen een ploeg als Berkum heb ik daar vrede mee, maar vorige week niet. Daar moeten we de komende weken nog aan werken", aldus Lourens.

1D: Berkum - FC Zutphen 0-3 (0-1). 26. Chris van der Meulen 0-1, 87. Youp Kok 0-2, 88. Van der Meulen 0-3. Rode kaart: 52. Marco Kroese (FC Zutphen).

Amateurvoetbal