Volledig scherm
Voorwaarts-spits Bruce Schotman heeft zich dankzij twee treffers tegen FC Winterswijk zondag aan het front van het topscorersklassement gemeld. © De Stentor Ronny te Wechel

Bruce Schotman nestelt zich aan kop

topscorersDankzij zijn twee doelpunten tegen De Zweef heeft Bruce Schotman zich aan het front van het topscorersklassement gemeld. De speler van Voorwaarts heeft er nu negen in het netje liggen en komt daarmee op een totaal van achttien punten.

Het regende hattricks dit weekend. Zo eiste Eduard Graaskamp in de wedstrijd tussen DEO en Erix de hoofdrol voor zich op (3-2). De aanvaller van de ploeg uit Dijkhoek maakte alle doelpunten, maar miste ook een strafschop waardoor zijn kwartet niet compleet was.

Jelle Macaré was op schot voor FC Zutphen. Waar hij vroeger vaak in de defensie acteerde, staat de rechtspoot tegenwoordig in de aanval geposteerd en dat lijkt de derdeklasser geen windeieren te leggen. Macaré schoot er drie in tegen het armtierige DVOV (9-1) en was daarmee goed voor een derde van de productie.

Gouden wissel

Almenaar Frank Hamer beleefde een geweldige invalbeurt in de derby met Gorssel. De stormram kwam een kwartier voor tijd bij een 0-1 achterstand binnen de lijnen en boog die hoogstpersoonlijk om in een driepunter door driemaal raak te prikken (3-1). Met recht een gouden wissel van trainer Wilco Laconi.

Ook Wesley Vlierman (Lemelerveld), Wijnand van Beek (Voorst), Jesper Vloedgraven (Mariënheem) Mike Mengerink (Haarlo) maakten er drie voor hun club.

De top van het klassement
1. Bruce Schotman (Voorwaarts 9 x 2) 18.

2. Mitchel Kiffen (IJsselstreek 16 x 1) 16.

3. Stijn Obdeijn (Warnsveldse Boys 10 x 1,5), Kylion Stelder (De Hoven 15 x 1), Marco Van Meeteren (Sallandia 15 x 1), Wijnand van Beek (Voorst 15 x 1) 15
7. Mart Lugtenberg (Rohda Raalte 7 x 2) 14

Amateurvoetbal