Volledig scherm
EGVV en Delden schudden elkaar de hand voor aanvang van het duel. © Dick Weggelaar

EGVV doet goede zaken door winst op Delden

Het duel tussen EGVV en Delden was er een op het scherpst van de snede. Er stond ook wat op het spel en daarvoor wilden beide teams volop gaan. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisclub op het scorebord. Beide ploegen zijn in de race voor een periodetitel en willen het seizoen eindigen met een prijs. In de beginfase overrompelde EGVV de tegenstander en stond al binnen zes minuten op een 2-0 voorsprong.

Gekneusde voet

Hilhorst van EGVV maakt pas sinds enkele wedstrijden weer deel uit van de groenwitte hoofdmacht. ,,Het heeft me niet meegezeten dit seizoen. Ik raakte in de beginfase van de competitie geblesseerd. Liep een gekneusde voet op tijdens de training. Ben er tot na de winterstop uit geweest. Gelukkig gaat het weer prima nu en sta ik mijn mannetje.”

Rode kaart breekpunt

Oefenmeester Tim Kollen heeft geen verklaring voor de terugval van zijn ploeg na de 2-0 voorsprong. ,,Het lijkt wel of we bij een voorsprong angstig worden om te voetballen. Gaan onnodige risico’s nemen en voetballen meer achteruit in plaats van vooruit. Delden kwam voor rust nog op 2-2. De rode kaart voor een Delden-speler zie ik als breekpunt in de wedstrijd. We kwamen vervolgens binnen vijf minuten op een 4-2 voorsprong.”

5B: EGVV – Delden 4-3 (2-2).
2. Robin ter Maat 1-0, 6. Matthijs Heinemans 2-0, 35. Robin Schutte 2-1, 45. Colin Neuber 2-2, 77. Ronald Zieverink 3-2, 81. Jelle Klein Braskamp 4-2, 90+2. Sven Lukte Willink 4-3. 

Rode kaart (2x geel): 56. Niels Oude Wesselink (Delden).

Amateurvoetbal