Voorwaarts en Vorden kwamen elkaar regelmatig tegen in de competitie. Nu spelen de oranjehemden uit Twello - eersteklasser - en de tweedeklasser uit Vorden tegen elkaar in het bekertoernooi.
Volledig scherm
Voorwaarts en Vorden kwamen elkaar regelmatig tegen in de competitie. Nu spelen de oranjehemden uit Twello - eersteklasser - en de tweedeklasser uit Vorden tegen elkaar in het bekertoernooi. © Ronny te Wechel

Het begint weer: het complete programma voor de districtsbeker van de clubs uit Deventer en omstreken

BEKERVOETBALHet duurt nog even, een week of vier. Maar dan beginnen de amateurvoetballers aan het nieuwe seizoen, bijna een half jaar na de start van de coronacrisis. De programma’s voor het bekertoernooi - de traditionele aanloop naar de competitie - zijn inmiddels bekend. Voor de clubs in de eerste klasse en lager begint de competitie in het weekeinde van 19 en 20 september.

  1. Het pipse gelaat van Sportclub Deventer krijgt langzaamaan wat kleur
    PREMIUM

    Het pipse gelaat van Sportclub Deventer krijgt langzaam­aan wat kleur

    Jarenlang is vierdeklasser Sportclub Deventer een club met een pips gezicht. Door de overgang naar de zaterdagcompetitie, het overhevelen van vrijwel de voltallige A-jeugd naar het eerste én het aanstellen van trainer Wouter Groot Lipman, breekt er voor het eerst in pakweg twintig jaar kleur door op de wangen van de Zandweerdclub. Dat Sportclub in de districtsbeker tegen derdeklasser Eefde een helft lang al dat gezicht toont (3-5), is een verrassing.

Amateurvoetbal