Teleurstelling en opluchting in één beeld bij Alcides - Rohda Raalte.
Volledig scherm
Teleurstelling en opluchting in één beeld bij Alcides - Rohda Raalte. © Wilbert Bijzitter

Rohda Raalte gestopt door Drentse muur

De derde finale in minder dan twee weken tijd bleek teveel van het goede voor Rohda Raalte. Tegenstander Alcides uit Meppel boekte op eigen veld een 2-1 overwinning en mag zich op gaan maken voor de allesbeslissende confrontatie met DEM uit Beverwijk. De ploeg van trainer Frank Tempelman zal op zijn minst een jaar moeten wachten op de zo gewenste promotie naar de hoofdklasse.

 1. Sallandia haalt flink uit in kampioenswedstrijd. ‘Het is ook terecht, we hebben het hele jaar bovenaan gestaan’
  PREMIUM
  Vijfde klasse

  Sallandia haalt flink uit in kampioens­wed­strijd. ‘Het is ook terecht, we hebben het hele jaar bovenaan gestaan’

  Sallandia kon zondagmiddag een punt zetten achter hun kampioenschap in de vijfde klasse. Het werd een uitroepteken. Op Sportpark De Zandweerd was geel-zwart van meet af aan de sterkere ploeg tegen Voorst. Als een troep leeuwen stortte de ploeg van Björn Rutten zich op de bezoekers, en liet pas los na vijf fatale beten. Dat de tegenstander nog een plaagstoot mocht uitdelen, was voor de statistieken: met 5-1 is Sallandia de overtuigende kampioen.
 2. Heino overklast Dalfsen, Robur et Velocitas en Sallandia maken er zeven en Alcides tankt vertrouwen
  Liveblog

  Heino overklast Dalfsen, Robur et Velocitas en Sallandia maken er zeven en Alcides tankt vertrouwen

  Twee keer wist Alcides pas te winnen in de tweede seizoenshelft. Daar leek zondagmiddag op bezoek bij Hoogeveen verandering in te komen, ware het niet dat de ploeg uit Meppel haar 0-2 voorsprong uit handen gaf. Ze tankte desondanks vertrouwen voor het restant van het seizoen. Dat gold ook voor Robur et Velocitas, dat zeven keer scoorde, evenals Sallandia. Heino demonstreerde nog maar eens dat het in topvorm verkeert, terwijl Rohda Raalte het kampioenschap eigenlijk niet meer kan ontgaan. Dat en nog veel meer bracht deze speeldag in het amateurvoetbal.

Amateurvoetbal