Volledig scherm
Wesley Hansler wordt omring door spelers van DUNO. © Gerard Vrakking

Rohda Raalte oogst lof, maar geen ‘punten’

De eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen was voor Rohda direct een pikant treffen. DUNO hield de ploeg van trainer Frank Tempelman in de oostelijke bekerfinale van de winst af en was nu opnieuw de tegenstander in het ‘grote’ bekertoernooi. Ook ditmaal zegevierde het team uit Doorwerth, maar wel met het nodige fortuin: 1-2

Was destijds de zaterdag hoofdklasser slimmer, geraffineerder en gewoonweg beter, ditmaal lukte het de ploeg, met een keur aan voormalig betaald voetballers, niet om te domineren. Integendeel; Rohda Raalte had gedurende de hele wedstrijd het beste van het spel én de betere mogelijkheden. Dat was de verdienste van de geroemde aanvalslinie, maar vooral ook van de jeugdige middenvelders. Mart Lugtenberg was creatief als vanouds en Sven Pazie was tijdens zijn eerste (!) basisplaats vooral in de eerste helft de beste man op het veld. Het had niet veel gescheeld of de 18-jarige debutant had zijn optreden opgeluisterd met een treffer. Volledig vrij voor het doel verdween zijn kopbal echter in de handen van doelman Patrick ter Mate.

Met slechts een week training in de benen was te verwachten dat de ruimtes in de slotfase groter werden. Uit een van de spaarzame aanvallen van DUNO wist invaller Sam van Essen enkele minuten voor tijd de 1-2 achter Frans van Oldeniel, de nieuwe sluitpost van Rohda, te kegelen. Zelfs na die mokerslag bleef de thuisploeg knokken voor een goed resultaat en kreeg daartoe nog enkele mogelijkheden.

Het vertoonde spel ademde de belofte van een mooi seizoen waarin de focus volledig gericht zal zijn op promotie naar de hoofdklasse.

KNVB-beker, eerste ronde: Rohda Raalte - DUNO Doorwerth 1-2 (1-1). 18. Jochem Jansen 0-1, 37. Sven Dikkers 1-1, 79. Sam van Essen 1-2.

Amateurvoetbal