Volledig scherm
Sjors Storkhorst scoorde vlak na rust namens RKHZV. © Marina Popova

Rohda verliest en ziet RKZVC titel grijpen

Video‘Kampioenuh, olé, olé!’ Op het hoofdveld van Rohda Raalte werd zondagmiddag een feestje gevierd, maar niet door de thuisploeg. Die had zojuist met 1-2 verloren van RKZVC dat door dat resultaat – en de 2-3 thuisnederlaag van concurrent Longa tegen Heino – kampioen was geworden van de eerste klasse E.

Rohda had de titelstrijd spannend kunnen maken door te winnen van RKZVC. Na een kwartier kreeg Djeremy Zandvliet een grote kans om namens de thuisploeg de score te openen. Edilson José Coelho gaf hem de bal op een presenteerblaadje, maar Zandvliet kon de bal niet goed controleren en schoot naast. Verder waren er weinig grote kansen in de eerste helft, al waren de gasten uit Zieuwent de meest dreigende ploeg.

Om meteen na de rust toe te slaan. Sjors Storkhorst, de topschutter van de competitie, kreeg een dieptepass en verschalkte doelman Tom Vastenavond met een weergaloze lob: 0-1. Kort daarna deelde Jens Schutten een tik uit door de score te verdubbelen. De beste kansen bleven voor RKZVC, al was Lars van Schooten met een gevoelvolle vrije trap dichtbij de aansluitingstreffer, maar de bal ging tegen de lat. In blessuretijd kopte invaller Jaouad Akloud uit een voorzet van Van Schooten de 2-1 binnen. De tegentreffer kwam te laat voor Rohda, dat RKZVC op sportpark Tijenraan de polonaise zag lopen.

,,Het eerste kwartiertje waren wij beter’’, vond Coelho. ,,Laten we dit maar snel vergeten en ons richten op de nacompetitie. Onze kansen? Ik weet niet welke tegenstanders wij treffen. We moeten in elk geval fit zijn en wat anders laten zien dan vandaag.’’ Trainer Frank Tempelman: ,,We hebben het seizoen vandaag niet verloren, maar wel in de acht wedstrijden die we gelijk hebben gespeeld. Zeker zes van die wedstrijden hadden we moeten winnen.’’

1E: Rohda Raalte-RKZVC 1-2 (0-0).
49. Sjors Storkhorst 0-1, 53. Jens Schutten 0-2, 90+1. Jaouad Akloud 1-2.

Amateurvoetbal