Marco van Meeteren gaat met Sallandia aan de leiding in de vijfde klasse F en staat ook bovenaan in het topscorersklassement.
Volledig scherm
Marco van Meeteren gaat met Sallandia aan de leiding in de vijfde klasse F en staat ook bovenaan in het topscorersklassement. © Kevin Hagens

Van Meeteren en Willemsen profiteren van doelpuntendroogte klassementsleiders

topscorersHet was een goede zondag voor zowel Dennis Willemsen (Overwetering) als Marco van Meeteren (Sallandia). Willemsen prikte één keer raak in de 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Vaassen, Van Meeteren wees de ongeslagen koploper met twee treffers de weg tegen CCW’16 (2-3). Omdat de leiders in het klassement, Rico Lammerdink (Lochem) en Glenn Alberts hun kruit droog hielden, zijn er nu vier koplopers.

Holtenaar Gijs Martens wist tijdens de topper tegen Lettele (3-4) eenmaal het net te vinden. Omdat Kylion Stelder in de verloren derby met Voorst (2-1) niet scoorde, voegt Martens zich bij de flankspeler van De Hoven. Zij volgen het kwartet koplopers op één punt.

Scherpschutters

AZC’er Niek Ruumpol en Tiem Overvelde (V en L) waren met een hattrick de scherpschutters van deze speelronde. Zowel Ruumpol als Overvelde namen in de gewonnen wedstrijden tegen respectievelijk Activia (2-3) en Go-Ahead Deventer (1-3) de volledige productie voor hun rekening.

Waar is de gevestigde orde?

Opvallend is dat de vaste namen die normaal gesproken de top van deze rubriek domineren, in geen velden of wegen te bekennen zijn. Zo heeft de winnaar van vorig jaar, Can Bayraktar, pas twee keer een bal namens Turkse Kracht tegen de touwen gejaagd. Kanttekening daarbij is dat de aanvaller vorig seizoen een gigantische eindsprint inzette. Ook Jarmo van ’t Hof is normaliter een garantie voor doelpunten. Afgelopen weekend ontbrak hij vanwege een huwelijksreis, maar ook in de weken daarvoor wist de spits zijn doelpuntenrekening nog niet te openen.

De top van het klassement:

1. Dennis Willemsen (Overwetering, 6 x 1,5), Glenn Alberts (Helios 6 x 1,5), Rico Lammerdink (Lochem (6 x 1,5), Marco van Meeteren (Sallandia 9 x 1) 9.
4. Gijs Martens (Holten 8 x 1), Kylion Stelder (De Hoven 8 x 1) 8
6. Michiel Mikkers (Activia 5 x 1,5), Jesse de Vries (FC Zutphen 5 x 1,5), Teun in de Wal (Lemelerveld 5 x 1,5), Stijn Obdeijn (Warnsveldse Boys 5 x 1,5) 7,5 

Amateurvoetbal