Volledig scherm
Niek Ruumpol (rechts) nadert de koppositie in het topscorersklassement. © Arjan Gotink

Van Meeteren voelt hete adem van Ruumpol

Het was een slecht weekend voor Marco van Meeteren. De spits van Sallandia moest niet alleen het onderspit delven in de derby met Koninklijke UD, maar wist ook niet het net te vinden (0-2). Omdat Niek Ruumpol wel scoorde, hijgt de AZC’er Van Meeteren in de nek.

Ruumpol scoorde tweemaal in de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Vaassen en heeft nu slechts een half punt minder dan Van Meeteren. Ruumpol zag bovendien zijn ploegmaat Remy Havenaar een hattrick produceren.

Met stip gestegen

De grote winnaar van dit weekend was Wijnand van Beek. De aanvaller van Voorst was goed voor een half dozijn treffers in de 11-0 gewonnen wedstrijd tegen Eendracht Arnhem. Daarmee verdubbelde de linkspoot zijn seizoentotaal. Van Beek deelt de derde plaats met Robin Gerritsen, die eenmaal raak wist te prikken tegen Tubantia (4-3). Gerrtisens ploeggenoot Melvin Velthuis was in dezelfde wedstrijd goed voor een hattrick.

Kwartet

Ook Mitchel Kiffen was op schot. Mede dankzij een kwartet doelpunten van de aanvaller verpulverde IJsselstreek, de nieuwe koploper in 5F, het arme Go Ahead (6-1). Ook bij Twello was een duo op dreef. Job Bruntink en Cihan Özer namen allebei de helft van de goals voor hun rekening in de ruime zege op Apeldoornse Boys. Bruntink nadert met een totaal van 10 doelpunten nu de top van het klassement.

De top van het klassement

1. Marco van Meeteren (Sallandia 14 x 1) 14
2. Niek Ruumpol (AZC 9 x 1,5) 13,5
3. Robin Gerritsen (Heino 6 x 2), Wijnand van Beek (Voorst 12 x 1) 12
5. Mark Wolters (CCW’16 11 x 1), Mitchel Kiffen (IJsselstreek, 11 x 1), Kylion Stelder (De Hoven 11 x 1) 11
8. Stijn Kogelman (Lemelerveld 7 x 1,5), Glenn Albers (Helios 7 x 1,5), Daan Hento (Witkampers 7 x 1,5), Michiel Mikkers (Activia 7 x 1,5), Dennis Willemsen (Overwetering 7 x 1,5) 10,5

Amateurvoetbal