AZC kende een uitstekende start van de competitie. De promovendus won zondag met 4-0 van BWO.
Volledig scherm
PREMIUM
AZC kende een uitstekende start van de competitie. De promovendus won zondag met 4-0 van BWO. © Ruben Meijerink

Witkampers maakt kennis met de tweede klasse, Wijhe wint topper en Haarle in derby te sterk voor Heeten

Overzicht Deventer/ZutphenDe clubs in de divisies zijn al enkele weken onderweg, maar dit weekend gaat ook voor de rest van amateurvoetballend Nederland de competitie van start. De uitslagen, doelpuntenmakers en verslagen van de duels in de eerste speelronde vindt je in onderstaand overzicht.

 1. Wéér een nederlaag voor Alcides, WSV verrast tegen de koploper en probleemloze middag voor Rohda Raalte
  Liveblog

  Wéér een nederlaag voor Alcides, WSV verrast tegen de koploper en probleemlo­ze middag voor Rohda Raalte

  Het was voor aanvang van het bezoek aan Hollandia al alle hens aan dek bij Alcides en dat is er na afloop niet minder op geworden. De ploeg uit Meppel zal er uiteindelijk nog vrede mee hebben dat er ‘slechts’ met een marge van twee werd verloren. Rohda Raalte boekte daarentegen een ruime zege op VKW, terwijl Heino een punt pakte in Groningen. In de eerste klasse D zorgde WSV voor een daverende stunt door koploper De Bataven te verslaan, bij Voorwaarts zijn ze minder blij met het puntje tegen SDO.
 2. ‘Kleine IJsselderby’ in Wijhe barst van de sfeer, vooral dankzij de Vlamingen van Lazio Reuma
  PREMIUM

  ‘Kleine IJsselder­by’ in Wijhe barst van de sfeer, vooral dankzij de Vlamingen van Lazio Reuma

  De ‘kleine IJsselderby’ is terug in Salland: Wijhe ’92 tegen Overwetering uit Olst. Voor het eerst sinds zes jaar staat de voetbalkraker zaterdagavond weer op het competitieprogramma, ditmaal in de derde klasse. Dat is te merken ook, het stroomt flink vol op het sportpark aan de Zandhuisweg. Met verstokte fans uit beide kampen. Maar ook met onverwachte en doldwaze steun uit Belgische hoek: de boys van Lazio Reuma. Die gaan uit hun dak na de 1-3 zege van de ploeg uit Olst.