Alcides laat het lelijk liggen

VideoHet is Alcides zondag niet gelukt om concurrent Hoogeveen af te schudden. Sterker nog, de Meppelers verloren met 1-3 en staan nu weer één verliespunt achter Hoogeveen.

De intenties van de thuisploeg waren zondag klip en klaar. Winnen en Hoogeveen op een onoverbrugbare achterstand zetten. Die goede bedoelingen bleken met name in de eerste helft. Er waren voor rust wat kansjes, die van Eric-Jan Lijzen leidde bijna tot een goal, maar de paal voorkwam dat. Hoogeveen beperkte zich tot tegenhouden, omschakelen en hopen op een bevlieging voorin. Die kwam er vlak voor rust. Shakki Mohamed was Bart Takens te rap af en legde de 0-1 binnen. Dat was nou niet bepaald volgens de spreekwoordelijke verhoudingen.

Na rust ging Alcides onverveerd op zoek naar een goal. De ingevallen Frank Fokke scoorde na een inzet van Martin van ’t Ende en de Meppelers wilden meer, maar werden weggecounterd door Hoogeveen, dat via Daniel Manning uiterst fraai scoorde. In de absolute slotseconde liet het via Mesud Yildrim ook nog de 1-3 bijschrijven.

Zo kwam na vijf succesvolle wedstrijden, een eind aan de zegereeks van geel-zwart. Alcides heeft het nu niet meer in eigen hand, maar de competitie is nog niet ten einde. De Meppelers hebben 22-49, Hoogeveen volgt met 21-47.

Alcides-Hoogeveen 1-3 (0-1). 42. Shakki Mohamed 0-1, 76. Frank Fokke 1-1, 82. Daniel Manning 1-2, 90+3. Mesud Yildrim 1-3.

Volledig scherm
Frank Fokke werkt de 1-1 tegen de touwen. © Wilbert Bijzitter

Amateurvoetbal