Volledig scherm
Dalfsen viert de openingstreffer van Luc van der Vegt. © Sander Dekker

Dalfsen na half uur klaar in Assen en kan in zetel naar de titel

videoIn Assen ging een paar minuten na het laatste fluitsignaal (0-3) toch een stiekeme zucht van opluchting bij Dalfsen. Lemelerveld verloor niet van Dedemsvaart, waardoor Dalfsen volgende week in eigen huis de titel binnen kan slepen.

Binnen de dertig minuten stond de eindstand al op het scorebord. In de elfde minuut kreeg Joren Rietman een venijnig schot op doel, die via de doelman op de lat spatte. De rebound was een koud kunstje voor Luc van der Vegt: 0-1.

Het was een fase dat de bezoekers totaal domineerden. De overheersing werd onderstreept door de 0-2 van Jeroen Kamphuis. Hij draaide fraai weg bij zijn directe tegenstander en schoot nog fraaier raak.

Vlak voor het halfuur kreeg Dalfsen een gemakkelijke penalty, benut door aanvoerder Sjoerd Klarenbeek. Toen kon het grote wachten beginnen.

Meerdere supporters keken in de tweede helft meer op hun telefoon, dan naar het veld. Wat doet Lemelerveld? Tot aan het laatste fluitsignaal stond het achter, maar uiteindelijk boog het de achterstand om. Hierdoor kan Dalfsen komend weekend de champagne van de fles knallen in eigen huis.

Noord 2K, FC Assen - Dalfsen 0-3 (0-3).
11. Luc van der Vegt 0-1, 21. Jeroen Kamphuis 0-2, 29. Sjoerd Klarenbeek 0-3

Amateurvoetbal