Willemsoord is de grote winnaar van de dug-outtest regio Zwolle. Strak in de verf, clubnaam, clubkleuren, stukje lager dan het veld, rekening gehouden met zichtlijnen: zo hoort het!
Volledig scherm
PREMIUM
Willemsoord is de grote winnaar van de dug-outtest regio Zwolle. Strak in de verf, clubnaam, clubkleuren, stukje lager dan het veld, rekening gehouden met zichtlijnen: zo hoort het! © Arnoud De Vries

Dug-outtest: perfectie in Willemsoord, pareltjes en plastic pulp

De belangrijkste conclusie na ons rondje dug-outs in de regio? De traditionele variant wordt met uitsterven bedreigd. Het gemetselde bouwwerkje, waar wisselspelers en stafleden zich in kunnen verschansen, legt het af tegen saaie eenvormigheid van plexiglas. Gelukkig zijn er dug-outs waar liefde, identiteit en nostalgie in zit. Zoals de winnaar: Willemsoord.

Voetbaljournalisten zijn van origine romantici, dus bij elke dug-out van plexiglas zijn we geneigd om in de auto te stappen en weer om te keren. Gelukkig doen enkele clubs met zo’n doorsnee gedrocht wel hun best er iets fatsoenlijks van te maken. Clubkleuren, logo. Toch gaat ons hart sneller kloppen bij oud en cult. Een ingegraven, stenen bouwwerk, waar je de historie kunt ruiken. Toegegeven, het is een kwestie van smaak.

Amateurvoetbal