Volledig scherm
DVS '33. © de Stentor/Marco Jansen

DVS’33 onderuit in Katwijk tegen Quick Boys

DVS’33 is de competitie gestart met 1-0 verlies bij Quick Boys. In Katwijk misten de Ermeloërs de felheid en agressie die ze in de duels voor de KNVB-beker wel toonden.

Na een gelijkopgaand en aftastend begin benutte Quick Boys meteen de eerste grote kans. Kay Tejan liep weg bij Basil Camara. Zijn schot kon in eerste instantie gepareerd worden door doelman Thodorie Velanas, maar in de rebound vond Tejan de verre hoek: 1-0.

DVS had moeite de bal in de ploeg te houden en leed veel balverlies op het middenveld, waardoor het onder druk kwam te staan. Mark Bouwman voorkwam met een sliding dat Jesse van Nieuwerkerk kon uithalen. Quick Boys wilde doordrukken en Van Nieuwkerk kopte uit een vrije trap voorlangs.

De Ermeloërs kregen na een halfuur wat meer lijn in het spel. Dit resulteerde na 35 minuten in de eerste grote kans. Daniël van Warven werd diep gestuurd en legde breed op Olivier Pilon, maar zijn inzet ging ruim over. Pilon vond met een fraaie cross Van Warven. Die werd licht uit balans gebracht door Kenny Anderson. Genoeg voor een strafschop vond arbiter Veekamp, maar de inzet van Maurice de Ruiter ging tegen de paal. Kelvin Maynard miste van dichtbij de kans op 2-0.

Na rust speelde DVS vaker op de vijandelijke helft, maar kwam het eerste kwartier niet verder dan een schot van Öztürk. Na een uur bracht coach Van Hunenstijn Roemeon en Powel in voor Van Warven en Pilon. De Ruiter was bij een corner dichtbij succes, maar de bal werd van de doellijn getrapt. Een kwartier voor tijd miste Maynard uit een vrije trap de beslissing. Velanas voorkwam nog een tweede treffer van Tejan.

Derde divisie: Quick Boys – DVS’33 Ermelo 1-0 (1-0). 11. Kay Tejan 1-0. Bijzonderheid: 43. Maurice de Ruiter (DVS’33) mist strafschop (paal).

Amateurvoetbal