Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd tussen Gramsbergen en Noordscheschut. © Tom Wildvank

Gramsbergen snoept punt af van koploper Noordscheschut

GRAMSBERGEN - In de tweede klasse J is Gramsbergen knap overeind gebleven tegen Noordscheschut. Op eigen veld hield de ploeg van trainer Jan Peter Jonkman de koploper op een gelijkspel: 1-1.


Gramsbergen begon uitstekend aan de wedstrijd en zag het veldoverwicht al na een kleine tien minuten uitgedrukt worden in de score. Linksback Carlo Alfring veroverde op eigen helft de bal en zette David Houtman aan het werk. De buitenspeler passeerde zijn directe tegenstander en verschafte met een strakke voorzet Roy Seinen een niet te missen kans. Voor de clubtopscorer was het vervolgens een koud kunstje de bal onder doelman Alex Padding door te schuiven: 1-0.

De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en speelde met goed voetbal een aantal flinke kansen bij elkaar. Zo verzuimde Seinen de voorsprong te verdubbelen. De spits kwam opnieuw oog in oog met de vijandelijke goalie, maar faalde deze keer.

In de tweede helft was het Noordscheschut dat het betere van het spel had. De gelijkmaker van Jos Kroezen was daar een logisch gevolg van. In het restant golfde de wedstrijd op en neer. Ondanks een paar hachelijke momenten voor beide doelen, bleef het bij de twee treffers. En daar was met name Gramsbergen prima over te spreken. De groen-witten peurden een verdiend punt uit de confrontatie met de koploper en bezet na negen wedstrijden de tiende plaats met elf punten. De ploeg is na een stroeve competitiestart inmiddels al drie wedstrijden op rij ongeslagen.

Gramsbergen – Noordscheschut 1-1 (1-0).
8. Roy Seinen 1-0. 51. Jos Kroezen 1-1.

Amateurvoetbal