Volledig scherm
Het bewuste moment in beeld: De grensrechter van Gieten vlagt bij de 3-0 van sv Dalfsen. © Fred-Anton Snijder

Grensrechter haalt scheids onderuit in Dalfsen

Het duel tussen sv Dalfsen en Gieten is zondagmiddag na ruim een uur gestaakt. De voetbalwedstrijd in de derde klasse eindigde na 64 minuten nadat de grensrechter arbiter Schram belaagde.

Bij de 3-0 van Dalfsen stak de grensrechter zijn vlag in de lucht voor buitenspel. De scheidsrechter dacht er anders over en keurde de goal goed. De grensrechter van Gieten bleef vervolgens uit protest met de vlag in zijn hand op zijn plek staan. ,,Na de goal liep de scheidsrechter niet naar de grensrechter om het moment te bespreken. Hij liet Gieten aftrappen en toen liep de grensrechter het veld in. Na dertig seconden vond de scheidsrechter het genoeg en staakte hij de wedstrijd,'' aldus persvoorlichter Steve Oosterkamp namens sv Dalfsen. De scheids legde het spel tijdelijk stil om de gemoederen even tot bedaren te brengen.

Hekje

Omstanders zagen vervolgens de scheidsrechter over een hekje van het veld stappen. De desbetreffende grensrechter trok vervolgens aan het been van de scheidsrechter. Die kwam na deze actie van de grensrechter ten val. ,,Ik stond op dat moment honderd meter van die plek af en kon wat er zich precies afspeelde slecht zien. Ik heb daarna wel gehoord dat er contact zou zijn geweest tussen de grensrechter en de scheidsrechter,'' vervolgt Oosterkamp. De leidsman besloot vervolgens om het duel definitief te staken.

Eerder moment

Saillant detail is dat twee minuten voor het bewuste moment een doelpunt van Dalfsen werd afgekeurd voor buitenspel. Iets wat in en langs het veld ook al voor reuring zorgde. ,,De scheidsrechter zou dat moment hebben kunnen meenemen in zijn beslissing om de 3-0 goed te keuren,'' aldus Oosterkamp.

Ziekte

Gieten-voorzitter Hendrik Hilbolling wilde nog niet ingaan op de zaak. ,,Ik was ziek en was vanmiddag dus niet aanwezig bij de wedstrijd. Morgenavond wil ik eerst van de insiders weten wat er zich heeft afgespeeld alvorens wij met een reactie komen. Ik wil nu nog niet op de zaken vooruitlopen,'' aldus Hilbolling

Scheidsrechter Schram liet doorschemeren rapport op te maken van het incident.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Amateurvoetbal