Volledig scherm
Maarten Tuin staat klaar om de 1-1 binnen te schieten tegen Dwingeloo. © Mark de Rooij

Heerde grijpt naast periodetitel door eerste puntverlies

HEERDE - Deceptie is een groot woord, maar de teleurstelling bij VV Heerde is groot na het mislopen van het periodekampioenschap.

Waarom het niet lukte tegen Dwingeloo? Dat is nog steeds de grote vraag na de 2-4 nederlaag op eigen veld. Volgens trainer Bardy Verhoef was er van overspannenheid geen sprake, en van onderschatting evenmin. Zijn ploeg wist de defensieve muur gewoon niet te doorbreken. Na zeven overwinningen op rij bracht de nummer vijf van de ranglijst Heerde het eerste puntverlies toe. Hierdoor is Epe aan de haal gegaan met de eersteperiodetitel.

Epe profiteert
Epe won met 0-2 van Stanfries en heeft na acht duels een puntje meer dan Heerde in de noordelijke derde klasse D. Heerde had in de hele wedstrijd veel meer balbezit dan de bezoekers, maar tot veel kansen leidde dat niet. Dat dwong Dwingeloo af door compact te spelen en zich fysiek staande te houden. In de omschakeling was het dodelijk effectief.

3D Noord: Heerde - Dwingeloo 2-4 (1-2).
25. Melvin Koning 0-1, 41. Maarten Tuin 1-1, 42. Frank de Leeuw 1-2, 47. Nico Dekker 1-3, 64. Elkjar Dijkgraaf 2-3 (strafschop), 70. Koning 2-4.

Tweets over #heedwi from:sportstentorzwo

Volledig scherm
Elkjar Dijkgraaf (16) en zijn teamgenoten balen van de 2-4 van Dwingeloo. © Mark de Rooij

Amateurvoetbal