Volledig scherm
HHC-speler Ashwin Manuhutu (L) duelleert met Gianni dos Santos. © BSR Agency

HHC Hardenberg schudt Jong Sparta van zich af

HHC Hardenberg heeft in de tweede divisie een regelmatige zege geboekt op Jong Sparta. Op het eigen sportpark De Boshoek was de formatie van Gert Jan Karsten met 4-1 te sterk. Rick Hemmink was weer eens belangrijk voor zijn elftal met twee puntgave treffers. Ook Rob van der Leij deed zijn gebruikelijke duid in een zakje. Met zijn 21e treffer staat hij gedeeld eerste op de topscorerslijst samen met Raily Ignacio van AFC.

Het was aan doelman Sander Danes te danken dat HHC na een kwartier spelen niet op achterstand kwam. Hij keerde op knappe wijze een penalty van Ayoub Boukhari. Een opsteker voor de ervaren doelman die langdurig uit de roulatie was met een blessure. Op een psychologisch belangrijk moment, net voor het rustsignaal, kwam HHC op voorsprong. Rick Hemmink, tikte na een prima combinatie met Sargon Gouriye de 1-0 tegen de touwen.

In de tweede helft was wederom de eerste grote mogelijkheid voor de gasten. Gianni Dos Santos kwam alleen voor Danes, die wederom als winnaar uit dit duel tevoorschijn kwam. Aan de andere kant was de thuisploeg wel doeltreffend. Op subtiele wijze lobde Sargon Gouriye de tweede treffer binnen. Halverwege het tweede bedrijf pikte Van der Leij zijn doelpunt weer mee. Na het derde doelpunt nam HHC wat gas terug en Mohammed Tahiri profiteerde daarvan met de 3-1.

Het slotakkoord was voor HHC Hardenberg. Rick Hemmink bepaalde met zijn tweede doelpunt de eindstand op 4-1. Door de zege stijgt HHC met 53 punten naar de vierde plaats op de ranglijst.

HHC - Jong Sparta 4-1 (1-0).
44. Rick Hemmink 1-0, 53. Sargon Gouriye 2-0, 64. Rob van der Leij 3-0, 65. Mohammed Tahiri 3-1, 73. Hemmink 4-1.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Amateurvoetbal