Volledig scherm
Hoonhorst viert feest na de behaalde titel. © Orange Pictures/Douwe Bijlsma

Hoonhorst na een jaar weer terug naar de vierde klasse

videoDoor een 2-5 zege bij Old Forward keert Hoonhorst na één jaar vijfde klasse weer terug naar de vierde klasse. De ploeg heeft een beetje patent op het heen en weer gaan van de vijfde naar vierde klasse en andersom. ‘Te groot voor het servet en te klein voor het tafelkleed’, heet dat.

Hoonhorst stond bijna het hele seizoen bovenaan, dus op het kampioenschap viel niets af te dingen. De ploeg leed slechts één nederlaag, tegen Vilsteren. Verder waren er drie gelijke spelen en louter overwinningen. 

Joey Kroes was tijdens de kampioenswedstrijd de grote man, hij maakte de honderdste treffer van het seizoen. Hoonhorst begon wat zenuwachtig aan het duel en had de hulp van Old Forward-rechtsback Jos Mestemaker nodig, hij werkte een voorzet in eigen doel. Aanvoerder Sten Klein Herenbrink ramde de bal enkele minuten later kiezelhard tegen de touwen na een schot van Kroes op de lat (0-2).

Jacob Room maakte nog voor de rust de aansluitingstreffer namens de gastheren, daarmee leek de spanning terug te komen in de wedstrijd. Wouter van der Kamp bracht uit een schitterende vrije trap de marge in de slotseconde voor de rust terug tot twee. 

Na rust maakte Kroes aan alle Friese illusies een einde door binnen drie minuten de 1-4 binnen te schieten. Een kwartier later scoorde Klein Herenbrink zijn tweede van de wedstrijd. Dat Room nog tegenscoorde, was slecht voer voor cijferaars.

Noord, 5A: Old Forward - Hoonhorst 2-5 (1-3). 20. Jos Mestemaker 0-1 (eigen doel), 23. Sten Klein Herenbrink 0-2, 37. Jacob Room 1-2, 45. Wouter van der Kamp 1-3, 48. Joey Kroes 1-4, 63. Klein Herenbrink 1-5, 69. Room 2-5.

Amateurvoetbal