Volledig scherm
Archiefbeeld: HTC viert feest in Groningen, trainer Berend van Gelder gaat op de Zwolse schouders. Nu is de stekker uit het team getrokken. © Sietse de Boer

HTC trekt stekker uit vrouwenelftal

Het Zwolse vrouwenvoetbal verliest per direct een van de betere teams van de afgelopen jaren. HTC heeft de stekker uit het eerste vrouwenelftal getrokken. Er waren niet genoeg speelsters om nog een elftal op de been te brengen. Speelsters die nog bij de selectie zitten, zijn bijna allemaal geblesseerd. “Het is heel zonde dat het zo moet maar dit was de enige oplossing”, zegt Berend van Gelder. Hij was de laatste jaren trainer bij HTC.

De opheffing van het team is de slotsom van twee erg moeizame seizoenen. Vorig jaar degradeerde HTC uit de hoofdklasse en door de smalle en kwetsbare selectie stond het ook in de eerste klasse dit jaar onderin. Trainer Van Gelder moest tot overmaat van ramp halverwege het seizoen door gezondheidsproblemen ook nog eens stoppen.

Het besluit om het vrouwenteam uit de competitie te halen is definitief. Ook volgend seizoen is er geen team. Voor HTC lijkt het daarom zaak te wachten tot een lichting uit de jeugd kan doorstromen voor er weer een vrouwenteam kan worden gestart.

Amateurvoetbal