Volledig scherm
Edward van Dootingh in achtervolging op Nejim El Atiaoui. El Atiaoui keert na een seizoen terug op het oude nest. © Frans Paalman

IJzerman haalt El Atiaoui terug naar Dieze West

Nejim El Atiaoui keert na een seizoen Unicum terug bij Dieze West. De nieuwe trainer Tom IJzerman verwacht nog meer spelers uit de glorietijd te kunnen verleiden tot een terugkeer op het Hoge Laar.

De huidige situatie bij Dieze West gaat oud-spelers zoals IJzerman en El Atiaoui aan het hart. De club verliest regelmatig met grote cijfers en komt alleen maar negatief in het nieuws. Het was één van de redenen dat IJzerman als beginnend trainer de uitdaging op Het Hoge Laar aan wilde gaan en ook El Atiaoui wil de club helpen. "Zoals het nu gaat, kan het niet", vindt El Atiaoui. "Als oud-speler is dat niet leuk om te zien." El Atiaoui ging in 2011 van Be Quick'28 naar Dieze West en speelde daar zes seizoenen. Met IJzerman en El Atiaoui als twee van de sterkhouders klom Dieze West klom van de derde klasse naar de hoofdklasse, waar het twee jaar in bivakkeerde totdat het vorig seizoen misging.

"Enorm goed nieuws", noemt IJzerman de komst van de aanvallende, makkelijk scorende middenvelder. "We hebben jarenlang samen gespeeld bij Be Quick '28 en Dieze West. Zowel in het veld als daarnaast is hij van waarde. En er komt nog meer aan", zegt IJzerman, die ook Nima Shimeri in zijn selectie verwacht. De razendsnelle buitenspeler speelt momenteel in Dieze West 2 nadat hij halverwege dit seizoen opstapte bij MSC. "En ik ben bijna rond met een keeper. Ik verwacht komende week meer te kunnen melden", aldus IJzerman, die naar eigen zeggen ook jongens uit de A1 en B1 van verschillende clubs hoopt toe te voegen. "Een mix van jong en oud."

Amateurvoetbal