MSC hard onderuit in Rotterdam

Na de derde nederlaag in vijf wedstrijden, is de wedstrijd van komend weekend tegen die andere staartploeg Emmen van groot belang voor MSC. De ploeg van Berry Zandink scoorde zondag weliswaar één treffer tegen Leonidas, maar vooral veel onvoldoendes. Het werd in Rotterdam maar liefst 6-1.

Leonidas is een ploeg die het net sowieso gemakkelijk weet te vinden. Maar MSC maakte het de tegenstander volgens Zandink ook wel erg gemakkelijk door de duels niet vol aan te gaan en door een gebrek aan het willen knokken voor elkaar. Toch zag het er in het begin van de wedstrijd nog wel goed uit voor de Meppelers. Matthijs Verheul bracht MSC al na zeven minuten aan de leiding, maar de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Halverwege de wedstrijd was het 3-1 en na rust kwam MSC er helemaal niet aan te pas en scoorde de thuisploeg nog driemaal.

Door de nederlaag is MSC inmiddels afgegleden naar de dertiende stek met elf punten uit even zoveel wedstrijden. De Meppelers kregen bovendien al 31 treffers tegen. De komende tegenstander Emmen, dat wel een puntje sprokkelde, staat één plek lager en heeft één punt minder. Dat MSC die Drentse ontmoeting moet winnen om echt uit de degradatiezone te komen, is Zandink en MSC wel duidelijk. “Het speeltuinvoetbal moet er echt af.”

Amateurvoetbal