Volledig scherm
Gele kaart voor Gerben Bouwman van Gorecht. Wouter van der Vegt schreeuwt het uit. Foto: Alexander Drost

Olde Veste breekt Harense muur twee keer

STEENWIJK – Olde Veste’ 54 heeft de topper met VV Gorecht winnend afgesloten. De Steenwijkers braken twee keer door de zwaar bewaakte Harense muur. De bezoekers moesten voor dit duel pas twee keer incasseren. Het werd 2-1.

Beide ploegen begonnen als gedeelde nummer twee van de competitie aan de wedstrijd. In een wat tam begin probeerde Olde Veste de regie te pakken, maar kreeg te maken met een opgetrokken muur. De passieve houding van Gorecht zorgde voor een rommelige openingsfase. Na ruim een kwartier spelen slaagden de Steenwijkers erin om door te breken. Sjouke Oosterling slingerde de bal voor en zag een verdediger van Gorecht volledig onder de bal doorduiken. Sander Nijstad schatte de bal wel op waarde en was doorgelopen. Hij knikte de bal achter Gorecht-doelman Jelmer Kiewiet: 1-0.

Kaluzi
Na ruim een halfuur spelen was het aanvaller Yannick Kaluzi met de volgende kans, maar hij raakte de bal niet vol. Met nog negen minuten te gaan in het eerste bedrijf verdubbelde de fitte aanvaller de voorsprong wel. Hij kreeg de bal voor zijn voeten en dacht niet na. Met een schot in de verre hoek had hij reden tot juichen: 2-0.

Aansluitingstreffer
In de tweede helft was het voor de neutrale toeschouwer weinig genieten. Olde Veste liet na om écht door te drukken. Via Kaluzi werden de Steenwijkers nogmaals gevaarlijk, maar hij kon als eindstation van een counter niet scoren. En wat bracht Gorecht in? Niet veel, maar de bezoekers scoorden wel. Elf minuten voor tijd was het Lloyd Jackson met de aansluitingstreffer. Olde Veste maakte het zichzelf daardoor nog onnodig moeilijk, maar wist wel stand te houden. Via Kaluzi kon het uiteindelijk nog 3-1 worden, maar hij raakte de lat.

De dienstdoende arbiter liet in de absolute slotfase nog na om de Steenwijkers een strafschop te geven, maar dat mocht niet baten voor de uitslag. Dankzij de zege loopt Olde Veste drie punten weg bij Gorecht en blijft het meedoen in de top van 1E.

Tweets over #oldgor from:sportstentorzwo OR from:alexanderdrost

Amateurvoetbal