Overijssel stelt een bemestingsverbod in op landbouwgronden die ze jaarlijks verpacht.
Volledig scherm
PREMIUM
Overijssel stelt een bemestingsverbod in op landbouwgronden die ze jaarlijks verpacht. © ANP / ANP

Overijssel heeft tijdelijke oplossing voor deel van PAS-melders: ‘Blij iets te kunnen bieden’

Overijssel heeft een oplossing bedacht om af te kunnen zien van dwangsommen voor boeren die buiten hun schuld zonder vergunning werken. De provincie stelt een bemestingsverbod in op landbouwgronden die ze jaarlijks verpacht.

4 reacties

 • Wim Hovestad

  2 maanden geleden
  Mooi dat er in aanloop naar een definitieve oplossing een dure truc is bedacht. Tijdelijk dus. Het probleem vraagt om een definitieve oplossing. Mooi ook dat er 2000 hectare grond overgedragen kan worden en kan worden ingezet om een stukje natuur te herstellen. Werd ook wel tijd.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Goed idee! En daarna die 2.000 ha. Overdragen aan Landschap Overijssel. Dan kan die gemeenschapsgrond ingezet worden voor herstel van het landschap en van de biodiversiteit. Ipv onderdeel te zijn van het stikstofprobleem en de overproductie in de intensieve veehouderij. Dit zouden ook alle Overijsselse gemeenten moeten doen met hun ongebruikte gronden in het buitengebied. Hoe makkelijk kunnen goede oplossingen toch zijn.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Nou den Ouden, beetje voorzichtig, die is op de rand van strafbaar of er over heen. De boeren hebben al genoeg geweld gepleegd
 • Pieter J. den Ouden

  2 maanden geleden
  Prachtig begin om alle boeren weer de vrijheid van ondernemen te geven en die mob-figuren de hakken te laten zien. Nederland heeft geen nieuwe Volkert vdGraaf nodig.