Volledig scherm
De vreugde is immens bij EMMS na de behaalde promotie © Sander Dekker

Promotie naar tweede klasse kroon op het werk van EMMS

videoEMMS heeft zondagmiddag in Ruinen historie geschreven door voor het eerst in de clubgeschiedenis te promoveren naar de tweede klasse. In een vlakke nacompetitiefinale wonnen de mannen van Johan Oldekamp met 2-0 van Asser Boys, dat met het verlies degradeert naar de derde klasse.

EMMS had vanaf meet af een aardig antwoord op het ‘kick en rush’-voetbal van Asser Boys. De ruimtes op het middenveld waren klein, maar technisch stak de ploeg uit Slagharen er met kop en schouders bovenuit. Al was de eerste kans wel voor de Assenaren, maar doelman Bastin Kleinheerenbrink redde stijlvol.

Na twintig minuten dook Jord Anbergen (komend seizoen vv Hoogeveen) op tussen een verdediger en de keeper van Asser Boys na een lange bal. Als een zeehond kopte hij de bal voorbij de uitstormende goalie en bediende hij Glenn ter Wielen: 1-0.

Nog voor rust verdubbelde EMMS de marge. Maurice Kosse krulde een vrije trap van een meter of twintig met zijn rechterbeen in de linkerhoek. 

In de tweede helft werd het alleen maar fletser en grimmiger. Asser Boys besteedde haast meer aandacht aan de dienstdoende scheidsrechter, dan aan het eigen voetbal en EMMS slaagde er maar niet in het duel helemaal in het slot te gooien. Er kwam nog een rode kaart voor Assenaar René Westerveen, maar spannend werd het niet meer in Ruinen.

EMMS – Asser Boys 2-0 (2-0). 21. Glenn ter Wielen 1-0, 42. Maurice Kosse 2-0.

Amateurvoetbal