Volledig scherm
Vitesse '63 is bezig met de warming-up. © Sander Dekker

Rouveen doet goede zaken in Koekange

KOEKANGE - SC Rouveen heeft met 1-4 weten te winnen bij Vitesse’63. De ploeg van trainer Henk Harmens doet daardoor goede zaken in de derde klasse D. De Rouveners hebben daardoor de aansluiting met de top zes.

Rouveen schoot goed uit de startblokken. In de achtste minuut scoorde Berjan Nijboer op aangeven van Robert Huisman. De wedstrijd kabbelde een beetje voort, totdat Alfred Pekel een vrije trap op de onderkant van de lat plaatste. Rense van Dijk was alert en maakte uit de rebound de 1-1.

Na dik een half uur sloeg Rouveen weer toe. Aanjager Jaron Hooikammer draaide een corner scherp in en Edwin Tabak kon hem bij de tweede paal niet wegwerken. Sterker nog, hij werkte hem in eigen doel. In de blessuretijd van de eerste helft werd het zelfs 1-3. Uit een scrimmage kreeg Jarold Knoll de bal voor de voeten en vond het net.

Na rust kwam Vitesse’63 door slordigheden weinig aan aanvallen toe en was het uiteindelijk Rouveen die de wedstrijd besliste. Klaas Jan Poolman werd voor open doel gezet en tekende in de 84ste minuut voor de 1-4. Zo gingen de punten mee naar Rouveen en wist Vitesse’63 opnieuw niet te winnen.

Vitesse’63 – Rouveen 1-4 (1-3). 8. Berjan Nijboer 0-1, 24. Rense van Dijk 1-1, 36. Edwin Tabak (eigen doelpunt) 1-2, 45+1 Jarold Knoll 1-3, 84. Klaas Jan Poolman 1-4.

Tweets over #vitrou from:sportstentorzwo

Amateurvoetbal