Volledig scherm
Ingooi van Elrik Schra. Rouveen slaagde er in Hellendoorn niet in om te promoveren. © Martijn Visscher

SC Rouveen loopt promotie naar tweede klasse mis

SC Rouveen is er niet in geslaagd om promotie naar de tweede klasse af te dwingen. In Hellendoorn werd de finale van de nacompetitie tegen Quick’20 met 1-3 verloren.

Nadat de bedrijvige Daimen Schra in de openingsfase keeper Björn Lansink aan het werk had gezet, nam Quick’20 de leiding. Boyd Roord strafte een foutje van Rouveen-doelman Daan Kattenberg af: 0-1.

Jean-Paul Hooikammer leek even later recht te hebben op een penalty na een overtreding van Willem Kienhuis, maar werd teruggefloten wegens een vermeend vergrijp.

Quick’20 bleek de betere ploeg en kwam voor rust terecht op een 0-2 voorsprong. Spits Dylan Rickhoff kopte een voorzet van Lars Ketelaar binnen.

In de tweede helft ging Rouveen op zoek naar de aansluitingstreffer, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet. Lars Spit maakte er zelfs 0-3 van. Dylan Bisschop zorgde nog wel voor 1-3.

Quick’20 hield in de slotfase, behoudens een kopbal van David Bouwmeester (redding Lansink) vrij eenvoudig stand en vierde na afloop feest.

Het jeugdige Rouveen kan ondanks de anti-climax terugkijken op een goed jaar en mag het volgend seizoen opnieuw in de derde klasse proberen.

Voor de tweede klasse (Hellendoorn): Rouveen - Quick’20 1-3 (0-2). 5. Boyd Roord 0-1, 29. Dylan Rickhoff 0-2, 78. Lars Spit 0-3, 79. Dylan Bisschop 1-3.

Amateurvoetbal