Volledig scherm
Teleurstelling bij Mike Reuvers na de gemiste promotie, Gemert viert feest. © Pedro Sluiter Foto

Staphorst kan promotie naar de derde divisie vergeten

De derde divisie lonkte voor Staphorst, maar de gewenste promotie bleef in het zicht van de haven uit. Gemert was, net als woensdag, met 2-1 te sterk.

De Brabantse formatie is komend seizoen derdedivisionist, terwijl Staphorst in de hoofdklasse blijft voetballen. Met welke trainer aan het roer, wordt volgende week bekend. De club heeft besloten om toch niet in zee te gaan met Leo Blom en Jan Derk Brandsma. Het terughalen van oude bekenden als Jan Vlap of Jan van Raalte - tegen Gemert toeschouwer - is volgens voorzitter Benny Miggels ‘geen optie’. 

Eén ding staat vast: de nieuwe trainer gaat in de hoofdklasse werken. Even leek het anders te lopen toen Ferdi ter Avest schitterend 1-0 maakte. Maar Gemert heeft Ralf Kemper lopen, een spits die altijd scoort. Woensdag deed hij dat al, drie dagen later was het wederom raak. Kemper was voor beide treffers verantwoordelijk.

Zo waren er na afloop tranen bij Rob Mijnheer (33), wiens voetbalcarrière er nu definitief op zit. Het feestje werd gevierd bij Gemert, terwijl de spelers van Staphorst zich verslagen op het veld lieten vallen.

Voor de derde divisie: Staphorst - Gemert 1-2 (1-1). 5. Ferdi ter Avest 1-0, 38. Ralf Kemper 1-1, 84. Kemper 1-2. Eerste duel: 1-2, Gemert gepromoveerd.

Amateurvoetbal